【WhatsApp Link Generator】Cara Mudah Untuk Buat Direct Link - WAPP.MY


Pada zaman sekarang, ramai orang yang menggunakan WhatsApp sebagai alat komunikasi tak kiranya untuk menghubungi ahli keluarga, kawan-kawan ataupun pelanggan. WhatsApp membolehkan users hantar mesej dengan mudah dan cepat. 

Namun, adakah anda menghadapi masalah seperti terpaksa save nombor terdahulu, baru kita boleh hantar mesej kepada orang lain? Terutamanya pelanggan baru ataupun orang yang tidak dikenali, langkah save nombor sebelum menghubungi orang tu agak menyusah, kan? Bayangkan kalau kita mempunyai lebih daripada seribu pelanggan, takkan lah kita nak save contact semua sekali?

Sekarang zaman dah berbeza, WhatsApp users tak perlu save nombor, hanya buat link WhatsApp dan bila tekan link tu, ia akan terus direct ke WhatsApp kita. Cara ini jimat masa dan mudah digunakan, terutamanya untuk peniaga online yang ada ramai pembeli yang suka PM tanya harga tu. Total life savor kan! Takya risau, Wapp tak simpan ataupun baca nombor telefon pelanggan anda.


Asalkan anda mengikut format ni, janji dapat jimatkan masa dan memudahkan bisnes anda:

Langkah :

1. Melayari https://wapp.my Tidak perlu daftar apa-apa.


2. Letak nombor telefon anda dalam kotak yang disediakan. Wajib letak nombor 6 di depan nombor telefon.
Contoh: +60123456789


Letak mesej anda ingin hantar dalam kotak yang disediakan

Contoh: Testing1233. Lepas tekan butang Hantar (Submit), link anda ialah
5. Copy & paste link atau scan QR code yang telah dijana dalam Website anda misalnya Facebook Page ataupun Instagram. Link ini redirect pembeli ke WhatsApp anda, senang je kan!